1 Aralık 2010 Çarşamba

DEFİNE HABERLERİ

llerindeki altın Afrodit heykelini polise satmaya çalışan kaçakçılar yakalandı.
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri arayan şahıs, düzenlenen operasyonla yakalandı.
 Muğla'da Afrodit Heykeli operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde oturan S.D. (44) isimli şahsın elinde çok sayıda tarihi değere sahip eserlerin bulunduğunu duyumunu aldı. Şahıs ile alıcı gibi hareket ederek irtibat kuran ekipler, eserler için 40 bin Euro'ya anlaştı. S.D. isimli şahıs elindeki tarihi eserleri güvenlik güçlerine satmak isterken yapılan operasyonla yakalandı. S.D. isimli şahıs ile birlikte H.Ş. (36) ve B.İ. (41) isimli şahıslar da gözaltına alındı. Şahısların üzerinde yapılan aramada, altından imal Grek dönemine ait ender bulunan Altın Afrodit heykeli, Grek dönemine ait ender bulunan Bronz heykel, 8 adet Roma dönemine ait bronz sikke, 6 adet Grek dönemine ait gümüş sikke ve 3 adet Grek dönemine ait bronz sikke ele geçirildi.

Muğla Müze Müdürlüğü'nden alınan ekspertiz raporunda, ele geçirilen eserlerin 2863 sayılı yasa kapsamında olduğu belirtilerek, muhafaza altına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder